Chocolatecake with caramelfrosting

I dag har jeg faktisk funnet opp min helt egen oppskrift på sjokoladekake. Selve kaken er ganske basic, men kremen er av en ny variant. Dette har vært utrolig morsomt. I dag får dere fremgangsmåte med bilder!

Ingredienser til en liten kake

50 g smør
100 g kokesjokolade
½ dl sukker 
2 egg
½ dl mel 
1 ts bakepulver
1 ss vanilgesukker
1 ss kakaopulver
1 dl melk
1 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

  • Finn frem alle ingrediensene
  • Forvarm ovnen til 200 grader

  • Smelt 100 g kokesjokolade og 50 g smør i en gryte på middels varme

  • I mens sjokoladen og smøret smelter pisker du 2 egg og  1 ½ dl sukker til eggedosis

  • Nå sjokoladen og smøret har smeltet lar du det avkjøle en stund

  • Bland sammen  1 ½ dl mel, 1 ts bakepulver, 1 ss vaniljesukker og 1 ss kakao
  • Ha melblandingen i eggedosisen og pisk det godt sammen

  • 1 dl melk helles i røra i en tynd stråle

  • Deretter har du i 1 ts vaniljeessens

  • Når sjokoladen er helt kald kan du helle den forsiktig inn i røra

  • Røra helles i en smurt springform
  • Siden oppskriften er til en liten kake, bruker jeg en form som er 20 cm i diameter
  • Stekes i 20-25 minutter. Legg gjerne ett bakepapir over kaka halvveis i stekingen så den ikke blir svart på toppen

  • Når kaka er ferdig stekt legger du den opp ned på en rist. På denne måten vil kaka bli mye mer rett og gjevn på toppen

Karamellkrem

40 g karameller (lag selv eller kjøp på butikken)
2 ss varm, sterk kaffe
5 dl melis
1 ts vaniljesukker
100 g smør (romtemperert)
1 egg 

Fremgangsmåte

  • Ha 40 g karameller og 2 ss varm kaffe i  en skål. Rør til karamellen er helt smeltet. Kan evt. ta den i microen litt
    Når alt er godt blandet lar du det avkjøle i kjøleskapet 

  • 100 g smør, 4 dl av melisen og 1 ts vaniljesukker blandes sammen

  • Tilsett egget

  • Pisk til en gjevn masse, og tilsett avkjølt karamellblanding
  • Når karamell blandingen og kremen har blandet seg, tilsetter du resten av melisen (1 dl)

Når kaka er HELT kald/avkjølt kan du smøre på karamellkremen. 
Jeg pyntet med litt hakkede valnøtter.

 

Q: Så den god ut?












Jeg heter Anita, og er ei glad og positiv jente fra Sørlandet. Jeg har en stor lidenskap for baking og dekorering, og har opprettet denne bloggen for å dele dette med andre. I Juli 2012 begynte jeg som konditorlærling på Edgars Bakeri, og driver nå med det jeg liker aller best! Her på bloggen vil jeg legge ut deilige oppskrifter og bilder av det jeg lager, samt tips og teknikker. KONTAKT: born2bake@hotmail.no .. Ønsker du å følge bloggen min, så kan du like born2bake på facebook. Der postes alle nye innlegg med mer.


Arkiv





Kategorier




Siste innlegg


Annonser








hits