Chocolatecake with caramelfrosting

I dag har jeg faktisk funnet opp min helt egen oppskrift på sjokoladekake. Selve kaken er ganske basic, men kremen er av en ny variant. Dette har vært utrolig morsomt. I dag får dere fremgangsmåte med bilder!

Ingredienser til en liten kake

50 g smør
100 g kokesjokolade
½ dl sukker 
2 egg
½ dl mel 
1 ts bakepulver
1 ss vanilgesukker
1 ss kakaopulver
1 dl melk
1 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

  • Finn frem alle ingrediensene
  • Forvarm ovnen til 200 grader

  • Smelt 100 g kokesjokolade og 50 g smør i en gryte på middels varme

  • I mens sjokoladen og smøret smelter pisker du 2 egg og  1 ½ dl sukker til eggedosis

  • Nå sjokoladen og smøret har smeltet lar du det avkjøle en stund

  • Bland sammen  1 ½ dl mel, 1 ts bakepulver, 1 ss vaniljesukker og 1 ss kakao
  • Ha melblandingen i eggedosisen og pisk det godt sammen

  • 1 dl melk helles i røra i en tynd stråle

  • Deretter har du i 1 ts vaniljeessens

  • Når sjokoladen er helt kald kan du helle den forsiktig inn i røra

  • Røra helles i en smurt springform
  • Siden oppskriften er til en liten kake, bruker jeg en form som er 20 cm i diameter
  • Stekes i 20-25 minutter. Legg gjerne ett bakepapir over kaka halvveis i stekingen så den ikke blir svart på toppen

  • Når kaka er ferdig stekt legger du den opp ned på en rist. På denne måten vil kaka bli mye mer rett og gjevn på toppen

Karamellkrem

40 g karameller (lag selv eller kjøp på butikken)
2 ss varm, sterk kaffe
5 dl melis
1 ts vaniljesukker
100 g smør (romtemperert)
1 egg 

Fremgangsmåte

  • Ha 40 g karameller og 2 ss varm kaffe i  en skål. Rør til karamellen er helt smeltet. Kan evt. ta den i microen litt
    Når alt er godt blandet lar du det avkjøle i kjøleskapet 

  • 100 g smør, 4 dl av melisen og 1 ts vaniljesukker blandes sammen

  • Tilsett egget

  • Pisk til en gjevn masse, og tilsett avkjølt karamellblanding
  • Når karamell blandingen og kremen har blandet seg, tilsetter du resten av melisen (1 dl)

Når kaka er HELT kald/avkjølt kan du smøre på karamellkremen. 
Jeg pyntet med litt hakkede valnøtter.

 

Q: Så den god ut?



  

lifewitheatingdisorders
nam :) så godt ut.
Thea Mariel
Den så kjempe god ut! :D<3
14.01.2012, 16:10
URL: http://theamariel.blogg.no
Eline-kommenterer<3
nammmm<3
14.01.2012, 16:11
URL: http://ekbekb.blogg.noe
Karoline
Nam,så utrolig godt ut :-)
14.01.2012, 16:25
URL: http://karohfoto.blogg.no
life of camilla
den så god ut :)
14.01.2012, 16:44
URL: http://lifeofcamillaa.blogg.no
Jessica Kristiansen
Kan du lage sjokoladefondant og legge ut oppskriften, har prøvd mange forskjellige oppskrifter på det, men det er alltid noe som er feil, også skjer det ofte at jeg ikke klarer det helt.. trenger en god forklaring!
14.01.2012, 17:01
URL: http://jessicakri.blogg.no
Meg
Hei!

Jeg har en oppskriftsbok, og der står det:

-Vanskelighetsgrad (1,2 eller 3 der 3 er vanskeligst)

-Antall porsjoner oppskriften er beregnet for

-Hvor lang tid det tar å gjennomføre oppskriften

Jeg synes det er superpraktisk når jeg får så mye info, og lurer på om du kan gjøre det samme. Hadde vært kjempefint!

Elsker bloggen <3
14.01.2012, 17:22
Kathrine
Nammi ^^
14.01.2012, 17:34
URL: http://kathrinexd.blogg.no
Camilla
Jeg synes du er super flink til å bake jeg liker også det og har lyst til å bli som deg!!!
14.01.2012, 18:24
:) - kommenterer alltid tilbake
Den så kjempegod ut! :)

Hvor kjøper du vaniljeessens?
14.01.2012, 18:58
URL: http://www.edha.blogg.no
Vårild
Naaam! Ser kjempe gått ut! Skal definitivt prøve å lage den :) Jeg elsker bloggen din! Den videoen du hadde på det siste innlegget var kjempe bra!

Tror du at du kan begynne med ukens leser?

- Vårild ♥
14.01.2012, 19:11
URL: http://alcea.blogg.no
Elisabeth
Nam det så godt ut <3
15.01.2012, 01:40
Vårild
?100 g smør, 4 dl av melisen og 1 ts vaniljesukker blandes sammen

- Skal vi smelte smøret?

Vårild ♥
15.01.2012, 11:12
URL: http://alcea.blogg.no
♥Anita
Vårild: I smørkrem skal alltid smøret være romtemperert. Altså ikke smeltet, men mykt :-)
15.01.2012, 11:33
URL: http://born2bake.blogg.no/
Pia- ho som alltid maser :P
Savaaa :) Den så dritgod ut <3
15.01.2012, 17:11
Meg
Du er sååå flink!!
18.01.2012, 17:48

    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:






Jeg heter Anita, og er ei glad og positiv jente fra Sørlandet. Jeg har en stor lidenskap for baking og dekorering, og har opprettet denne bloggen for å dele dette med andre. I Juli 2012 begynte jeg som konditorlærling på Edgars Bakeri, og driver nå med det jeg liker aller best! Her på bloggen vil jeg legge ut deilige oppskrifter og bilder av det jeg lager, samt tips og teknikker. KONTAKT: born2bake@hotmail.no .. Ønsker du å følge bloggen min, så kan du like born2bake på facebook. Der postes alle nye innlegg med mer.


Arkiv





Kategorier




Siste innlegg


Annonser








hits