Oppskrift marshmallowsfondant

Det er mange som lurer på oppskriften på marshmallowsfondant, så da skal jeg legge den ut. Visst fondanten ser veldig klissete ut når den er ferdig så kan du tilsette litt hvetemel, men husk at den skal ligge litt før du bruker den og da stivner den litt. Visst den er veldig klissete under bruk så knar du inn litt mel. 

Ingredienser

200 g marshmallows
2 ss vann
2 ss matfett
500 g melis
+ evt litt mel
+ evt farge 

Fremgangsmåte

  • Smelt matfett i en kjele.
  • Ha marshmallows og vann i en bolle og sett det i microovnen til det puffer opp.
  • Tilsett smeltet matfett og farge visst du ønsker det. Rør godt sammen.
  • Tilsett ca. 2/3 av melisen, litt og litt av ganga. 
  • Hell fondantrøren ut på et bakepapir og tilsett resten av melisen. 
  • La fondanten stivne litt før bruk. 

PS. Farge kan også tilsettes etter at fondanten er ferdig :-)
Jeg bruker pastafarger fra cacas.no til å farge fondanten med. Da blir fargene mye sterkere og finere! 

Q: Har du prøvd marshmallows fondant før, eller kommer du til å prøve det?



  

Sunniva ♥
Naaaamzz, hehe
09.01.2012, 14:13
URL: http://sunnivamg.blogg.no/
E l i n e♥
nammmm så gått ut<3
09.01.2012, 14:15
URL: http://ekbekb.blogg.no
E l i n e♥
Jeg elsker hvordan du blogger og du er så flink og bake:)Jeg er fast leser på bloggen din,og håper du setter pris på det :D <3-lig hilsen Eline

Og takk for de fine kommentarene ,jeg synest det er veldigt hygelig<3♥
09.01.2012, 14:28
URL: http://ekbekb.blogg.no
Kristina
Jeg elsker bloggen din ! : )

Jeg har skrevet ned alle oppskriftene du har skrevet og skal prøve ut oppskriften på vanilje og sjokolade cupcakes i bursdagen til broren min i helga : )
09.01.2012, 15:45
Meg
Ser kjempe godt ut, og jeg ELSKER bloggen din!

Men jeg har et spørsmål til ingrediensene:

Hva mener du med "200 g marshmallowfondant". Betyr det at man skal gå på butikken og se etter en pakke med marshallowfondant, eller bare 200 g med vanlig marshmallows?
09.01.2012, 15:48
nora og agnes-komenterer tilbake
Ser kjempegodt ut! Laget vårt skal ha en fest på torsdag. Så hvis du har en oppskrift på en god brownie eller noe, så hadde vi blitt kjempeglade hvis du ville legge den ut ;)
09.01.2012, 15:58
URL: http://noragnes.blogg.no
nora og agnes-komenterer tilbake
nå så vi at du allerede har lagt ut en oppskrift på det. HEHE :) den skal vi helt klart prøve!
09.01.2012, 16:01
URL: http://noragnes.blogg.no
born2bake - Anita Velle
Meg: Haha! Jeg har skrevet feil. Det skal selvfølgelig stå marshmallows! :-D

Takk for at du spurte, så jeg så feilen!
09.01.2012, 16:18
URL: http://born2bake.blogg.no/
Ine
Hei! Jeg har akkurat begynnt å lese blogggen din og jeg syns den er veldig nyttig!! Det er så mange gode oppskrifter her! Men jeg har et par spørsmål, På hvilke kaker anbefaler du å bruke marsmallowfondant?? Og når jeg lager cupcakes og tar på smørkremen siger alltid kremen sammen, hvordan forhindre at kremen detter sammen? Takk for svar <3
09.01.2012, 16:19
Tonje
hva bruker du for å få en helt slett og tynn fondant ?
09.01.2012, 16:36
born2bake - Anita Velle
Ine: Marshmallowsfondant kan brukes på f.eks. bløtkaker visst noen ikke liker eller ikke tåler marsipan. Det kan også brukes på sjokoladekaker.

Det med at smørkremen siger sammen har jeg aldri vært borte i før, men visst den smelter så er det fordi cupcakesene fortsatt er for farme. De må være helt avkjølt før kremen tas på :)

Tonje: Jeg bruker kun å kjevle den ut med en helt vanlig kjevle på vanlig kjøkkenbenk :)
09.01.2012, 19:47
URL: http://born2bake.blogg.no/
Solveig
Liker bloggen, men har et par spørsmål:

hvor lenge og hvordan bør man oppbevare foundanten?

Hvor får man kjøpt matfettet og hva heter det?
09.01.2012, 21:07
Anonym
Kan man bruke vanlig stekovn?<3
10.01.2012, 13:56
<3
Hva bruker du det til ?? Er det til å lage sånn pynt oppå kaka, som f.ek blomster eller sånn " trekk" over kaka ????

Og kan du legge ut oppskrift til smørkrem
10.01.2012, 18:42
born2bake - Anita Velle
<3: Ja, der har du helt rett! Det kan brukes til å dekke kaker med på samme måte som med marsipan. Og så kan det som du sier brukes til å lage pynt og figurer :-)
10.01.2012, 20:26
URL: http://born2bake.blogg.no/
Ragga
Hei, jeg elsker bloggen din og synes at det er helt utroligt det du klarer<3

Men jeg lurer på om det går ann å bruke en vanlig stekovn. Har ikke microbølgovn..
11.01.2012, 16:02
Vilde
Hei! Jeg blir så imponert av deg, du er helt utrolig til å bake!!

Jeg må bare spørre, hva slags farge bruker du i fondanten din? Fargen blir så kraftig, og det gjør den _ikke med vanlig konditorfarge...

Stå på!!
11.01.2012, 18:42
born2bake - Anita Velle
Solveig: Du kan oppnevare den på benken i dobbel plastpose visst du skal buke deg dagen etter. Visst du skal spare den til senere kan den fryses.

Matfett fåes kjøpt på vanlig matbutikk. Delfiafett for eksempel.

<3: Oppskrift på smørkrem finner du her: http://born2bake.blogg.no/1325150760_sjokoladehjerte_med_s.html

Ragga: Vanlig stekeovn har jeg aldri bukt. Er litt usikker på dette ettersom at jeg er redd marshmallowsene blir brune. Du kan jo teste det ut, men da på valdig svak varme :-)

Vilde: Jeg bruker ikke konditorfarge, men karamellfarger. De får du kjøpt på forskjellige bokhandlere, hobbybutikker, eller nettsiden cacas.no
14.01.2012, 12:47
URL: http://born2bake.blogg.no/

    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:






Jeg heter Anita, og er ei glad og positiv jente fra Sørlandet. Jeg har en stor lidenskap for baking og dekorering, og har opprettet denne bloggen for å dele dette med andre. I Juli 2012 begynte jeg som konditorlærling på Edgars Bakeri, og driver nå med det jeg liker aller best! Her på bloggen vil jeg legge ut deilige oppskrifter og bilder av det jeg lager, samt tips og teknikker. KONTAKT: born2bake@hotmail.no .. Ønsker du å følge bloggen min, så kan du like born2bake på facebook. Der postes alle nye innlegg med mer.


Arkiv





Kategorier




Siste innlegg


Annonser








hits